De waarheid over alcohol

de-waarheid-over-alcohol-2

Geschreven door W.V. Grant

 

HOOFDSTUK I

De gewoonte wordt gevormd

Boven in de bergen van Arkansas waren er veel whisky distilleerderijen in de tijden van een alcoholverbod. Er werd mij gezegd dat de overheidsagenten op weg waren om een van die distilleerderijen in de bergen te vinden. Ze stopten bij een huis en vroegen een kleine jongen waar zijn vader en moeder waren. "Ze zijn daarginds in de bergen en maken whisky," zei hij. "Wil je ons de weg daarheen wijzen?" vroegen de overheidsagenten? "Voor een kwartje wil ik dat wel doen," antwoordde de jongen. Ze zeiden: "Kom en laat het ons eerst zien, dan zullen we je het kwartje betalen nadat we terugkomen. "Ernstig en oprecht antwoordde de jongen snel: "Geef mij het kwartier nu maar, want jullie komen vast niet meer terug."

 

Arkansas Hills

Ik ben opgegroeid in de uitlopers van de Ozarks in Arkansas, in een land als dat. Mijn oom heeft mais whisky en rogge whisky gemaakt. Het werd in die dagen als een misdaad gerekend. Oom X ging voor een jaar en een dag naar de staatsgevangenis voor de productie van whisky, in die bossen. Mijn broer kon vaak op het nippertje ontsnappen vanwege die drank. Terwijl hij een keer dronken was sloeg een man hem op zijn hoofd met een boksbeugel. Hij droeg dat litteken tot aan zijn graf. Hij stierf op een 45 jarige leeftijd aan een hersenbloeding. Fred T. dronk zes gallons zelfgemaakte whiskey en stierf toen hij 24 jaar oud was. Oom Y argumenteerde dat de zelfgemaakte rogge whisky goed voor hem was. Hij gaf het elke ochtend aan zijn vrouw en kinderen. Hij stierf op een middelbare leeftijd aan zijn hart. Zijn vrouw en zoon stierven ook omstreeks die tijd. Virgil H. stond onder invloed van alcohol na een grote regen bij de rivier. Zijn redeneringsvermogen was verstoord. Hij wedde met een paar jongens dat hij de rivier over zou kunnen zwemmen. Hij zonk toen hij pas halverwege ver was. Wij vonden hem ongeveer twee maanden later, vijfentwintig mijlen verder langs de rivier, in het bos. Hij was gedeeltelijk opgegeten door de buizerds. Terwijl oom E. dronk, werd zijn beoordelingsvermogen verstoord, tot zo ver dat hij het hoofd en de handen van zijn vriend met zijn zakmes af had gesneden. Hij begroef hem en kwam er bijna mee weg totdat hij werd opgepakt en levenslang naar de gevangenis ging.

 

Alcohol doodt

Roy H. dronk op 21-jarige leeftijd. Hij vermoordde oom T. met wat bandengereedschap en werd op de elektrische stoel gezet. Ralph M. begon te drinken. Mijn vriend schoot wat kogels in zijn buik, zeven tegelijk, en hij is sindsdien nooit meer gezond geweest. Mijn schoolleraar dronk tot zijn verstand was dichtgeschroeid. Hij sloeg me genadeloos. Hij schoot mijn vriend in zijn maag neer, ik was er ter plaatse getuige van. Meneer T. schoot de ramen van een winkel aan gort met een geweer terwijl hij dronken was. Bij zijn zoon is een been tot aan zijn heup afgesneden. Hij ligt nu in het graf. De vriend van mijn schoolleraar, F., verpestte zijn leven door het drinken. Hij verliet zijn vrouw en tien kinderen en ging er vandoor met een tiener waar hij later mee trouwde. Mevrouw N., een meisje dat vol was van de Heilige Geest en die een echte winnaar van zielen was, viel van haar geloof. Ze begon te drinken en stierf in een snel rijdende auto terwijl ze dronken was. M. werd met een mes in stukjes gesneden toen hij dronken was. Meneer M. heeft me erg beïnvloed. Hij was een rijke man die in mooie auto's reed. We dachten dat hij pas echt aan het leven was. Hij verloor zijn gevoel om voorzichtige te zijn tijdens het drinken. Hij begon zijn vrouw te slaan, maar zijn zoon nam een geweer en blies zijn hersenen eruit. Nu loopt die zoon wat versuft rond en vergeet steeds waar hij mee bezig is. Ernest C., een man die een bende lui van me af hield, zijn hoofd werd met een zakmes afgesneden. Mr. T., een jongen die voor mij werkte, begon sociaal wat te drinken, maar slechts een beetje beïnvloedde zijn redeneervermogen. Hij reed bovenop een trein. De trein ging onder een tunnel door en sneed zijn hoofd er af. Terwijl meneer R. dronk, kwam hij in een onverschillige gemoedstoestand. Hij ging uit met een slecht meisje. Hij lijdt nog steeds aan geslachtsziekten. Zijn broer is ongeveer in een zelfde conditie en heeft een misvormde zoon gekregen.

 

Dichtbij ons huis

Er waren ongeveer 15 whisky distilleerderijen in het zicht van de berg waar we woonden. Er werd gemeld dat onze koeien dronken omhoog kwamen, wankelend omdat ze het moutbeslag van die whisky distilleerderijen dronken. Terwijl oom F. in de kerk was om te getuigen, zag ik wat jongens de bovenkant van zijn rokerij er af halen en een hoop moutbeslag stelen. Die jongens hebben veel gekke dingen gedaan. Vanwege het gebrek aan voorzichtigheid, nadat ze hadden gedronken, zetten ze .22 kogels op een steen. Ze namen nog een steen en sloegen er op. Er ging een kogel in een van hun lichamen. Mijn vriendjes dronken. Ze raakten betrokken bij een bende-gevecht. Ze vochten met rails en stenen totdat ze kreupel werden. Toen ik heel jong was nam ik moutbeslag uit de whisky distilleerderij uit het bos mee, wat zeer gevaar om te doen was. Dit deed me in zeer gevaarlijke situaties terecht komen. Ik heb een hele nacht alleen in het bos geslapen. Mama vertelde papa dat ze hem zou verlaten als hij nog eens dronken zou worden. Op een dag werd hij dronken. Hij nam zijn mes en jaagde zijn broers in het korenveld op. Hij werd vergiftigd door de Wildcat whisky. Hij lag er erg ziek bij toen hij opkeek en zei: "Lizzie, verlaat mij alsjeblieft niet nu ik zo ziek ben." Hij beloofde haar dat hij niet meer zou drinken, en hij hield zich aan zijn belofte.

 

Papa hervormd

Ik was bij papa en mama toen ze over onze 80 hectare grote boerderij wandelden. Hij liet haar zien waar hij zijn whisky had verstopt. Ze hebben het vernietigd. Toen stopte hij met drinken en stopte hij met het uitspreken van die slechte woorden in mijn bijzijn. Hij werd officier van justitie en vernietigde velen whisky distilleerderijen. Hij arresteerde mensen en bracht die vandalen naar de gevangenis, vijfendertig mijl verderop. 18 jaar lang voerde hij zijn baan trouw uit. Ik heb veel alcoholisten gezien; Ik zag veel mensen die door alcohol tot stumpers werden. Een van mijn vrienden begon te drinken. Hij viel mijn papa aan terwijl papa sheriff was, dus moest papa hem met zijn pistool tegen zijn hoofd neerslaan. Ik dronk whisky gemengd met water en suiker toen Ik ongeveer zes jaar oud was. Op een dag toen ik ongeveer 12 was, nam Mr. D. me mee op een tour en voerde mij doelbewust dronken om eens te kijken hoe ik er op zou reageren. Daarna maakte, kocht en verkocht ik sterke drank zelf. Ik stond op 20 voet van een officier verwijderd, met in elke hand een pot maar wist te ontsnappen. Ik maakte wijn van bramen en druiven. Ik maakte bier uit grof meel van mais of soorten meel. Ik heb een eigen brouwsel gemaakt van mout en gist. Ik maakte appelcider van appels uit iemands anders boomgaard uit de buurt.

 

De effecten bij mij

Bij mijn eerste drankje moest ik mijn neus dichthouden. Het was bitter en scherp. Het had geen goede smaak. Toen ik een tijdje door dronk werd mijn mond toegeschroeid. Die hete drank verbrandde de gehemelte van mijn mond zodat ik pepersaus op mijn eten moest doen om het te kunnen proeven. Ik hield dit vol totdat ik jarenlang maagklachten kreeg. Toen ik 19 jaar oud was woog ik minder dan toen ik 13 was. Ik at rauwe eieren en gezoete melk, omdat de binnenkant van mijn maag leek te zijn verbrand. Ik ben een keer acht uur lang bewusteloos geweest omdat ik zoveel had gedronken. Jaren later kwam ik er achter wat ik onder invloed van die gestookte sterke drank allemaal uitspookte. Soms vocht ik urenlang met stenen, stokken en mijn knokkels. Op een keer sloeg ik een dikke, solide autoruit met mijn vuist in vele kleine stukjes. Ik begon te schieten, toen mijn broer mijn hand raakte, ging de kogel rakelings over het hoofd van een jongen. Twee mannen achtervolgden me met een mes in het donker, omdat ze dronken waren. Ik sloeg er een van hen het ziekenhuis in. Die gewoonte werd verbroken toen ik Jezus als mijn redder aan had genomen en met de Heilige Geest en vuur vervuld werd. De emmer die vandaag met melk gevuld is; vulde ik eerder met bier. Ik heb al ongeveer 30 jaar geen cent aan drank uitgegeven. Nu loop ik met mijn hoofd omhoog gericht; mijn stappen zijn zelfverzekerd en vrij. Wat onze God voor u gedaan heeft; heeft Hij ook voor mij gedaan.

 

Vastgeroest in zijn manier van doen

"Oom Jim was een 60-jarige pastoor met een lange snor en een grove stem. We waren kleine kinderen. We dachten dat hij alles wist wat er te weten was. Maar we kwamen er al snel achter dat hij het allemaal ook niet wist. Op een dag werd ons voor het eerst in ons leven een grote, groene peper geïntroduceerd. We konden nauwelijks geloven dat er een peper was die niet heet was. Nadat we overtuigd waren, gingen we de kreek over, door het bos, en vertelden we oom Jim over de zoete peper. Hij had er nog nooit van gehoord en weigerde het te geloven. We vroegen hem het te proeven, maar hij dacht dat we hem voor de gek hielden. Hij weigerde het koppig en zei "Je kunt me niet voor de gek houden, alle pepers zijn heet."

 

Twee betekenissen

Ik heb mensen ontmoet die denken dat ze alles weten. Er zijn twee soorten van geven die in de Bijbel worden genoemd, openlijk en heimelijk. Dus zeggen ze dat ze al hun gaven heimelijk geven. Er zijn twee soorten van gebed, openlijk en heimelijk. Toch zeggen sommige mensen dat ze altijd heimelijk bidden. Er zijn twee soorten geloof die in de bijbel worden genoemd, openlijk en geheim. Sommige mensen doen niet mee aan de zogenaamde vasten want ze zeggen dat ze al hun vasten in het geheim doen. Er is meer dan één soort liefde. God hield zo van de wereld, (Joh. 3:16) en dan zegt de Bijbel om de wereld niet lief te hebben (I Joh. 2:15). Het woordje “wereld” heeft meer dan één betekenis. Nijd is een vrucht van het vlees; toorn is een vrucht van het vlees; die nijd heeft, zal het Koninkrijk Gods niet beërven. (Gal. 5:21). Toch was Jezus boos. Maar zijn woede was een rechtvaardige verontwaardiging. Hij was boos op de kwade machten in plaats van boos te zijn op mensen. Er zijn twee soorten kussen, een wellustige kus en een andere is een heilige kus. De hele plicht van de mens is om God te vrezen, maar toch werpt een perfecte liefde angst uit. Er is meer dan één soort van angst. We strijden niet tegen vlees en bloed maar tegen de machten der duisternis. Het woord "strijden" heeft twee betekenissen. De Bijbel zegt: "Gij zult niet begeren" er staat ook om de beste gave te begeren. Er zijn twee betekenissen voor de woorden discussie, nijd, dwaas en vele andere woorden in de Bijbel. Een soort van jaloezie is van de duivel; de andere soort is van God. God is jaloers over ons. We zouden deze waarheden moeten erkennen, of anders maar moeten zeggen dat de Bijbel zichzelf tegenspreekt.

 

Twee wijnen

Er zijn twee soorten wijn waarover in de Bijbel wordt gesproken. Voor de gene dit niet erkent, ligt de bewijslast op hem om een grote tegenstrijdigheid uit te leggen. Als iemand zegt dat alle wijn gefermenteerd is lijkt diegene op mijn oom die zei dat alle pepers heet zijn. Hij was vastgeroest in zijn manier van doen en sloot zijn ogen voor duidelijke feiten. Er zijn twee soorten cider. In Californië hebben we vier gallons zoete cider gekocht, die niet gefermenteerd was. In Arkansas kunt u ongefermenteerde cider kopen. In het zuiden van Afrika kochten we ook zoete cider, in Nigeria en in West-Afrika. In Zwitserland noemen ze het appelwijn maar is het niet gefermenteerd. Over de hele wereld is er ook een zware cider die wel gefermenteerd is. Er zijn twee soorten wijn. In Zuid-Afrika dronken we zoete wijn. In Nigeria hebben ze palmwijn, die ze uit palmbomen halen. Het is niet gefermenteerd. Meestal lieten ze het wel gisten. Hier in Duitsland heb ik er met een man over gesproken. Hij zei dat de mensen het daar altijd wijn noemen of het nu gefermenteerd is of niet. Sinds de oorlog, classificeren de Amerikanen het als druivensap en wijn. De Bijbel spreekt niet over druivensap behalve in sommige vertalingen. Het wordt oude wijn en nieuwe wijn genoemd. Sommigen noemen het zoete wijn en gefermenteerde wijn. Op het moment van dit schrijven ben ik in Oost-Duitsland en ben ik net in een Duitse supermarkt geweest. Ze hebben cider, wijn en bier. Je kunt ze hier allemaal vergist of ongefermenteerd krijgen. In de Verenigde Staten hebben we vele malen het Californische zaadbier gemaakt, dat ongegist is.

 

De woordenboeken brengen een getuigenis

Het Smith woordenboek zegt dat er door het gewicht van de druiven, sap geperst wordt voordat de sap in de wijnpers wordt gedaan. Dit was nieuwe wijn of verse wijn. De wijn werd soms in ongefermenteerde staat geperst en als een alcoholvrije drank gedronken. Het is mogelijk dat nieuwe wijn in de staat van most werd bewaard door het in potten of flessen te plaatsen en deze in de aarde te begraven. Een hond heeft bewezen dat vlees bewaard kan blijven door het in de grond te stoppen. Het Smith woordenboek legt uit dat de nieuwe wijn van Pinksteren acht maanden oud kon zijn vanaf de tijd van de wijnoogst. Hij zegt dat de nieuwe wijn werd gebruikt om de gasten te vermaken (Gen. 14:18). Het werd de eerste vrucht genoemd. (Lev. 23:13). De tienden werden betaald met wijn als nieuwe vrucht (Ex. 22:29; Deut. 18:4). Hij zegt: "De wijnen uit de oudheid waren meer als siropen. Velen van deze waren geen bedwelmende middelen, zelfs niet een beetje." Funk en Wagnall zeggen: "Wijn is gefermenteerd of ongefermenteerd het verse sap van druiven. "Het Webster's nieuwe collegiale Woordenboek zegt: "De gefermenteerde, of losjes de ongefermenteerde, vruchtensap, gebruikt als drank." Abbot's Woordenboek van Religieuze Kennis zegt: "Gefermenteerde wijn was op zijn minst niet gebruikelijk, en de percentage alcohol was laag. Nieuwe wijnen waren helemaal zonder alcohol en werden in deze staat eenvoudig meerdere maanden bewaard. Er waren ook wijnen, die door ze te koken of door drugs het gistingsproces werd weggelaten en alcohol was uitgesloten. Deze werden gemengd met water en maakte deel uit van de meest voorkomende dranksoorten van het hele land."

 

Hebreeuwse woorden

Het Smith's Woordenboek van de Bijbel zegt: "Het Hebreeuwse woord voor wijn, verwijst af en toe naar ongefermenteerde sterke drank." Het Hebreeuwse woord chemer, kan zowel gefermenteerd als ongefermenteerde wijn zijn (Ezra 6:9). De geschriften noemen ongefermenteerde wijn, "Het pure bloed van de druiven" (Deut. 32:14). Er kan geen conclusie worden getrokken of het Hebreeuwse woord, yayin, gefermenteerd of niet gefermenteerd is. Het Hebreeuwse woord tirash kan gefermenteerd of ongegist betekenen. Het woord, Asis, is nieuwe wijn, vers geperst (Jes. 49:26; Joël 1:5). Soms wordt er een soort wijn mee bedoeld van onrijpe druiven van de wijnstok (Amos 9:13), of van zodra ze geoogst zijn. Het woord, Mesec, kan zowel gefermenteerd als niet gefermenteerd betekenen. Het woord axas, betekent azijn van druiven. Het woord, Gleukos, betekent altijd zoete, ongefermenteerde wijn (Handelingen 2:13). Het woord, yayin, betekende soms fruit zodra het uit het veld was verzameld (Jer. 40:10; Jes. 62:9). Wanneer de droogte de vrucht vernietigt voordat deze wordt verzameld, wordt het wijn genoemd (Jes. 24:7; Joel 1:10). De termen, wijn en wijnstokken, betekenen in sommigen stukken hetzelfde. Het woord, tirosh, had meer betrekking op eten dan drinken. Het woord debash betekent voedsel (Gen. 40:3-11). Het wordt rechtstreeks in de beker geperst. Het Latijnse woord, sapa, betekent druivensap, gekookt tot 1/3 van de substantie over blijft, zoals het vandaag de dag in Syrië is te vinden. Het is most, ongefermenteerd (Jes. 1:22; Hosea 4:18). Een ander Latijns woord, vinum, verwijst soms naar de druif zelf, gewoonlijk een vaste stof.

 

De Bijbel getuigt

Toen ik in Palestina was, zag ik een man met een varken over zijn schouder lopen. Ik zag dat hij naar een fontein ging, waar hij het varken met water vulde. Het was alleen de huid, niet het hele varken, waar hij water in droeg maar het zag eruit als een echt varken.

 

I.

Toen begon ik de termen die Jezus gebruikte beter te begrijpen, toen Hij zei dat ze nieuwe wijn in nieuwe flessen deden. Nieuwe wijn is ongefermenteerd. Het zou in een nieuwe varkenshuid kunnen worden gedaan. Naarmate het vergiste, breidde het zich uit waardoor de varkenshuid uitrekte. Daarna moet de varkenshuid voor oude wijn worden gebruikt, die al gefermenteerd is, want het zou barsten als het zich nog meer zou uitstrekken (Luk. 5:37-39). Voor mij was dit een duidelijk bewijs dat er een verschil was tussen oude en nieuwe wijn. Gods Woord zegt ons niet naar de wijn te kijken wanneer het in de beker recht opgaat. (Spr. 23:31) Giet nieuwe wijn uit en deze zal niet vanzelf opgaan; het vormt geen kralen. Fermenterende wijn wel. Dit is een van Gods geboden voor ons, om niet naar de wijn te kijken wanneer deze gefermenteerd wordt. Dit toont duidelijk dat er twee soorten wijn zijn.

 

II.

Van de discipelen is volgens de kerkelijke geschiedenis bekend, wat we alreeds genoemd hebben, dat ze alleen nieuwe wijn dronken. Ze weigerden Gods geboden te overtreden welke luidden: "Zie de gefermenteerde wijn niet aan." De spotters wisten dit. Toen ze deze mensen zagen wankelen en heen en weer schudden onder de kracht van God. Ze bespotten hen en zeiden dat ze dronken waren geworden van de nieuwe wijn. Een vertaling zegt zoete wijn. Ze waren hun aan het bespotten en maakten grapjes, net zoals we het gewend zijn wanneer iemand zich gek gedraagt. Wij zouden zeggen: "Jij bent dronken als een kanon, zwijn of garnaal." En we zouden zeggen: "Je bent niet goed wijs." Strijders die ons onder Gods kracht zagen wankelen zeiden gewoonlijk "Je bent gehypnotiseerd." Ze zeggen dat Jezus onder invloed van de duivel was. Op de Pinksterdag legde Petrus de spotters uit dat de kroeg nog niet open was aangezien het nog maar 9 uur in de ochtend was. Ze hadden geen mogelijkheid om op dat moment van de dag aan sterke drank te komen. Wijn was op deze plaats geschreven als "cleokus", wat altijd ongefermenteerd was. Uit deze schriftgedeelte blijkt dat er twee soorten wijn waren.

 

III.

Het duurt ongeveer negen dagen voordat nieuwe wijn is gefermenteerd zodat het oude wijn kan zijn. Zodra Jezus verse wijn schiep, werd het wijn genoemd. Zijn wijn smaakte goed. Gefermenteerde wijn wordt niet voor de smaak gebruikt aangezien het scherp en bitter is. Het smaakt onaangenaam en wordt gebruikt voor de uitwerkingen. Oude wijn heeft geen voedingswaarde. Jezus maakte goede wijn. Het was beter dan de oude wijn. Toen Jezus brood schiep, schiep Hij niet muf, oud brood. U kunt niet aantonen dat Zijn brood gezuurd brood was. Toen Hij vis schiep, dineerde Hij geen verrotte vis.

 

IV.

Beschuldigt u Jezus van het overtreden van Zijn eigen gebod, die zegt: "Zie de gefermenteerde wijn niet aan?" Toen Jezus zijn goedkeuring aan het huwelijk gaf, deed hij dat toch niet door iets te scheppen wat een bekende echtbreker is, of alcohol dat elk jaar verantwoordelijk is voor miljoenen echtscheidingen. U zou degene die de mens van alcohol bevrijdt toch niet durven te beschuldigen dat Hij zich bezighoudt met dat spul Zelf te produceren? Toen Hij Zijn goedkeuring gaf aan seks in dat huis van dat huwelijk, gaf Hij toch niet Zijn goedkeuring aan hetgeen wat mensen tot "alcoholisten" en seks pervers maakt? Toen Hij verse, zoete en goede wijn schiep, was het als een berisping en een afkeuring van de oude wijn. Hij verving het oude door de nieuwe. Aan het begin van de schepping was alles wat Hij geschapen had geschikt om op te eten (Genesis.). Alcohol heeft geen voedingswaarde. Het is gemaakt door mensen. We zien hier duidelijk twee soorten wijn in de Schriften.

 

V.

Paul zei tegen Timothëus om 'om uzelf rein te bewaren' (I Tim. 5:22). Hij wist dat degenen die alcohol drinken, niet puur blijven, omdat alcohol verontreinigt. Paulus zei. "Indien we deze tempel verontreinigen zal God ons vernietigen" (I Kor. 3:17) Paulus gebruikte Timothëus als een voorbeeld voor de gelovige. Tegen de leider van de kudde zei hij: "Gij moet niet aan gefermenteerde wijn genegen zijn" (I Tim. 3:3). Hij gaf deze instructies aan Timothëus. Het feit dat hij Timothëus vertelde om een beetje wijn te nemen ter behoeve van zijn maag bewijst ons ook ook dat ze beide hadden, zoete wijn en oude wijn. Want Paulus zou zich zelf niet tegengesproken hebben. Niemand gebruikt gefermenteerde wijn voor zijn maag. Het veroorzaakt maagklachten. Het beïnvloedt uw hele zenuwstelsel volgens artsen. De hoofdzenuw gaat door uw maag heen. Als het overstuur raakt, veroorzaakt het indigestie. Alcohol kookt de mond van een mens, vernietigt zijn smaak en veroorzaakt dat hij peper op zijn eten moet doen waardoor hij het weer kan proeven. Het schroeit ook de maagwand wat maagproblemen veroorzaakt. Omdat uw maag rauw vlees kan verteren, zou het ook zichzelf verteren als er geen binnenvoering was die dat tegenhoudt. Wanneer alcohol of de rook van tabak die dunne voering verbrandt, gaat het zweren. Fysici zeggen dat alcohol geen voedselwaarde heeft. Het Bevat alleen lege calorieën. Alcohol is erg ongunstig voor uw hart, lever, bloedsomloop, hersenen, zenuwen. Alcohol veroorzaakt maagaandoeningen, polyneuritis, hart en nier aandoeningen. Omdat het uw huid doet uitzetten, overwerkt het de lever, met complicaties tot gevolg. Het degenereert de organen van uw lichaam. (U kunt voor $1,00 een boek met honderd pagina's krijgen, waarin artsen uitleggen wat alcohol met het menselijk lichaam doet.) Paulus heeft in I Timotheüs 3:3, het andere schriftgedeelte Spreuken 23:31 en zijn eigen gebod niet overtreden. Timothëus heeft blijkbaar de goede voorbeeld gegeven door most te drinken, een bewaarde zoete wijn wat goed was voor zijn maag. Dit bewijst mij dat er twee soorten wijn zijn, anders zou Timothëus in de war zijn gekomen door een dubbele standaard die door Paulus was gegeven.

 

VI.

Een andere schriftgedeelte die me duidelijk laat zien dat er twee soorten wijn zijn is Heb. 7:1-7. Melchizedek is de hoogste priester. Hij zegende Abraham en bracht hem wijn (Gen. 14:18). Een priester mocht geen gefermenteerde wijn drinken, anders zou hij sterven (Lev. 10:9). Gefermenteerde wijn was bedoeld om uitgegoten te worden en niet om gedronken te worden door Gods volk (Num. 28:7).

 

VII.

De Schriften veroordelen duidelijk gefermenteerde wijn en onderschrijven de nieuwe wijn. Dood en vernietiging volgden toen Nabal wijn dronk (I Samuel 25:36). Amnon dronk wijn en verkrachtte zijn eigen zus. Vervolgens pleegde hij zelfmoord (II Sam. 13:10-27). Job's kinderen stierven tijdens het drinken van gefermenteerde wijn (Job 1:18-19). Belsazar werd gedood terwijl hij dronken was (Dan. 5:30). HIJ verontreinigde Gods vaten met wijn. Als je God's tempel met alcohol verontreinigt, wordt u gewogen in de weegschalen. Als u uw lichaam verontreinigt, word u gedood (I Kor. 6:19; Dan. 5:18-20). Er viel een vloek op Noachs gezin nadat hij gefermenteerde wijn had gedronken. Schande en oordeel volgden eeuwenlang omdat Lot gefermenteerde wijn had gedronken.

 

VIII.

Een dronkaard zal het koninkrijk der hemelen niet binnengaan (I Kor. 6:10). Als u steelt, bent u een dief; en als u liegt, bent u een leugenaar; als u iemand doodt, bent u een moordenaar; als u zondigt, bent u een zondaar; als u drinkt, bent u een dronkaard. Als er vier drankjes nodig zijn om iemand dronken te maken, dan maakt één drankje hem één vierde dronken. Één drankje beïnvloedt uw reflexen, dus kunt u niet even snel een beslissing nemen.

 

IX.

Het feit dat wijn een soort van oordeel of toorn van God is, toont dat er twee soorten wijn zijn. God zou u nooit zeggen om alcohol te drinken, wat een type van zijn toorn is (Ps. 75:9). Gefermenteerde wijn bespot mensen en maakt huizen kapot (Spr. 20:1). God zegt om het met rust te laten (Spr. 23:29-32). Het oordeel wordt uitgesproken over mensen die gefermenteerde wijn drinken (Jes. 5:11). Het zal de overhand over u verkrijgen (Jes. 28:1). Valse profeten dwaalden door de wijn zoals sommige predikers en priesters die het in onze tijd dronken (Hab. 2:5; Micha 2:11). God zegt dat sommigen zouden eten en drinken en dronken zouden zijn in onze dagen. Deze valse profeten willen dat we plausibele dingen zouden profeteren en ze zeggen dat het prima is om wijn te drinken. Daniel weigerde zich met gefermenteerde wijn te verontreinigen. Hij wist dat het onrein en onheilig was (Lev. 10:9-10; Dan. 1:8). Maar Daniel dronk verse wijn (Dan. 10:2-3). Het is duidelijk dat er een verschil is.

 

X.

God zei dat als Zijn mensen van het geloof zouden afvallen, ze dan zouden beginnen met giftige, gefermenteerde wijn te drinken (Deut. 32:31-33). Hij veroordeelde hen omdat ze dat hadden gedaan. Ze dronken eerst een andere soort totdat ze hier aan begonnen. Het woord 'brood' betekent niet altijd brood dat gefermenteerd of gezuurd is. Waarom zou u dan zeggen dat het woord 'wijn' altijd gefermenteerde wijn betekent?

 

XI.

Een droogte heeft geen invloed op gefermenteerde wijn. Maar toch riep God een droogte over de nieuwe wijn (most) en het maïs (Hag. 1:11). Dit betekent dat het in genade groeide, het laat zien dat er twee soorten wijn zijn.

 

XII.

Gefermenteerde wijn veroorzaakt ziekte (Hosea 7:5). Jezus zou geen wijn geschapen hebben om de mensen ziek te maken. De duivel komt om te doden en te vernietigen. Jezus komt om de levens van mensen te redden. Gefermenteerde wijn doodt en vernietigt. De verse wijn helpt te leven. Jezus komt om de werken van de duivel te vernietigen.

 

XIII.

Jezus schiep en dronk verse wijn maar Hij zal degenen die in dronkenschap eten en drinken in stukken snijden (Lukas 12:45 1611 KJV). Hij wist dat er in de laatste dagen vrij toegankelijke kroegen zouden zijn. Hij zei ons, om de schijn van het kwaad te mijden. Wie dan weet goed te doen, en niet doet, dien is het zonde. (Jak. 4:17).

 

XIV.

De nieuwe wijn van de vrucht van de wijnstok is een symbool van het bloed van Jezus (Matt. 26:27-28). Gefermenteerde wijn is het symbool van oordeel. Indien ongezuurd (of ongefermenteerd) brood het type van het lichaam van Jezus is, dan zou ongefermenteerd wijn het type van Zijn bloed zijn. De Joden mochten bij het Pascha geen gezuurd brood eten (Lev. 23:5-6). De gist geeft alcohol vrij.

 

XV.

Jezus dronk nieuwe wijn, maar hij weigerde gegist wijn (Markus 15:23). Hij wist dat het zijn zintuigen zou schaden. Hij zegt ons zijn voorbeeld te volgen en onze lichamen als een levend offer, heilig en Gode welbehaaglijk te stellen (Rom. 12:1; I Kor. 6:19).

 

XVI.

Ja, wij en de discipelen dronken nieuwe wijn, maar zij zouden nooit iets gedronken hebben waar mensen door zouden kunnen struikelen (Rom. 14:21 1611 KJV). We moeten alle dingen ter ere van God doen, en God met ons lichaam verheerlijken. Gebruik maken van iets dat huizen en harten verbreekt, is niet ter ere van God (I Kor. 10:31; 6:20). Gods Woord gebruikte gefermenteerde wijn als het tegenovergestelde van Zijn Heilige Geest (Ef. 5:18). Maar nieuwe wijn is een type van de geest. U moet de vrucht van de geest of de geesten van de vrucht hebben. U kunt niet twee meesters dienen. Een huis dat tegen zichzelf verdeeld is, kan niet standhouden. Een fontein kan niet zowel zoet als bitter water voortbrengen.

 

XVII.

Het duurt negen dagen totdat wijn fermenteert. De nieuwe wijn werd aangeboden als eerste vrucht of offergave (Num. 15:7; 18:12; Spr. 3:9). Gefermenteerde wijn veroorzaakt niets anders dan verwarring. Dus we kunnen duidelijk zien dat deze voorgaande Schriftgedeelten tonen dat er twee soorten wijn worden vermeld in de Bijbel - nieuw en oud, of ongefermenteerd en gefermenteerd. Natuurlijk zullen sommige mensen die wel willen drinken dit niet willen toegeven.

 

HOOFDSTUK II

De eerste stap

Meneer C. zat in een stoel voor mij zodat ik voor hem zou bidden om van de sigaretten verlost te worden. Ik vroeg hem of hij geloofde dat het een zonde is om te roken. Hij zei: "Nee, dat niet." Dus wilde ik dan ook niet voor hem bidden. God heeft ons beloofd om onze zonden te vergeven, als we ze belijden I Joh. 1:9). Dat is waarom miljoenen mensen niet van hun zonden verlost zijn. Ze rechtvaardigen zichzelf.

 

 

I.

Sommigen zeggen dat het goed is om gefermenteerde wijn te drinken omdat andere christenen overzee het drinken. Ik ben net uit Afrika gekomen, waar belijdende christenen polygamie beoefenen. Is het goed dat u meerdere vrouwen hebt omdat die mensen dat doen? Sommigen van hen zouden naar Amerika kunnen komen en sigaretten beginnen te roken en zeggen dat het goed is omdat de Christenen in Amerika roken. Veel van de christenen in Europa drinken en veel van de christenen in Amerika roken. Geen van beide groepen zou deze dingen horen te doen. Wanneer u het water over gaat dient u een zendeling te zijn en de mensen te leren om heilig te leven. Sommigen zeggen dat ze gefermenteerde wijn drinken als ze in het buitenland zijn, zodat ze sommige christenen die drinken niet willen ergeren. Toen Paulus in Rome was, deed hij zoals de Romeinen. Dat had alleen betrekking op de gewoonten. Dit betekende niet dat hij deel nam in hun zonden. Toen hij in Rome was, deed hij zoals hij behoorde te doen. Als u drinkt om bepaalde mensen niet te ergeren in één land, waarom kauwt u dan ook niet op tabak om mensen in een ander niet te ergeren? Waarom geen vijf vrouwen in Nigeria omdat sommige belijdende pinkstermensen polygamie praktiseren? Veel mensen ergerden zich aan Jezus omdat Hij vertelde hoe ze moesten leven.Ze wilden niet meer met Hem verder wandelen (Joh. 6:61, 66). Bent u beter dan Jezus? Kunt u Zijn leer verbeteren? Want een zekere groep ergert zich aan Zijn woord (Matt. 13:20-21). Zij zijn het zaad dat op steenachtige grond neerviel. Ik hoop dat u op goede grond bent neergevallen.

 

II.

Sommigen zeggen dat drinken goed is omdat Jezus een alcoholist was. Het waren de critici die Hem een alcoholist noemden. Ze noemden Hem ook een veelvraat. Maar dat was Hij niet. Hij overtrad Zijn eigen gebod niet (Spr. 23:20). Het volk noemde Hem ook een duivel, een bastaard en een bedrieger. Maar ze hadden het mis. Hij dronk dezelfde soort wijn die hij geschapen had, voordat de duivelskinderen het verontreinigden en er alcohol van maakten.

 

III.

Sommigen zeggen dat het goed is om met mate te drinken. Zou het goed zijn om gematigd te zijn met moord, leugens, stelen, tabak of overspel? Gematigd zijn is volledig af te zien van zonde en niet tot het uiterste te gaan met legitieme dingen zoals eten, slapen en praten. Matige drinkers beïnvloeden onze jeugd meer om te drinken dan dronkaards dat doen. Het is het verkeerde voorbeeld. Als we veroorzaken dat onze zwakke broeder struikelt, begaan we een zonde (Rom. 14:2).

 

IV.

Het aantal jongeren die u beïnvloedt om wijn te drinken worden later alcoholisten en echtscheiders. Sommigen zeggen dat drinken goed is omdat het legaal is. Op het moment van dit schrijven ben ik in Berlijn waar ze prostituees vergunningen verlenen. U zou ook kunnen denken dat prostitutie goed is omdat het legaal is. Stel u voor dat ze gokken of moord legaliseren. Een ratelslang die gelegaliseerd is en naar de hoofdstraat gebracht is, is net zo giftig en veel gevaarlijker dan voordat het gelegaliseerd was. In het wetboek van de rechter is een dronken man die uw vrouw vermoordt of uw meisje verkracht schuldig aan een misdrijf. In Gods boek is de man die het drankje verkocht, of degene die het legaal hielp te maken schuldig. Ze zijn schuldig ten opzichte van zielen. Wee degene die de fles aan de lippen van zijn naaste zet.

 

V.

Sommigen zeggen dat het goed is om wijn te drinken omdat Noah het ook deed. Waarom pleegt u geen overspel omdat David het ook deed? Noach dronk wijn nadat hij uit de ark kwam. De Kinderen van Israël morden drie dagen nadat ze de Rode Zee over waren gestoken. Er was een overspelige in de vroege gemeente. Maar dat bewijst niet dat overspel goed is. Noach stelde zichzelf onwelvoeglijk bloot en een vloek kwam over zijn familie heen. De effecten werden generaties lang gevoeld. Gefermenteerde wijn zal vandaag de dag hetzelfde doen als toen.

 

 

VI.

Sommigen denken dat God Zijn goedkeuring aan de leden gaf om gefermenteerde wijn te drinken toen Hij zei dat de bisschop niet aan wijn overgegeven mag worden. Hij zei tegen een diaken dat hij geen overspel mocht plegen, betekende dat het voor de leden wel goed was om dat te doen? Hij wilde dat de bisschop een voorbeeld zou zijn voor alle kinderen van God zodat ze dat na konden volgen. God heeft niet twee klassen van mensen, de één heilig en de andere onheilig. Hij heeft geen aanziens des persoons. Sommige hoogleraren in de vroegere gemeente pleegden overspel. Anderen hebben gedronken. Sommige belijdende christenen gebruiken tegenwoordig tabak. De gemeenten hebben een regel voor de diakenen om geen tabak te gebruiken. Dat betekent dan nog niet dat de leden wel een recht hebben om dat te doen. Als ik zou zeggen dat een diaken geen lange sigaar mag roken wil dat niet zeggen dat hij wel een korte sigaar mag roken. Als ik tegen een diaken zou zeggen dat hij niet aan veel wijn mag worden overgegeven, betekent dat nog niet dat het goed is als hij met mate drinkt. Alle christenen behoren tot het koninklijk priesterschap. Zij zijn een heilige natie. Als een pan schoon is, kan deze niet schoner zijn. Als een lijn recht is, kan niet niet nog rechter zijn. Jezus zei: "Ga heen en zondig niet meer." Degenen die voor Hem zijn afgescheiden mogen geen gefermenteerde wijn drinken (Num. 6:3). We moeten van al deze dingen afgescheiden zijn (II Kor. 6:14). Simson had kracht van God. Hij mocht geen wijn drinken (Rich. 13:4-14). God zegende de Rechabieten vooral omdat ze geen sterke dranken dronken, waardoor ze tot een voorbeeld voor ons zijn (Jer. 35:6). Johannes de Doper kwam om over heiligheid en een rein leven te prediken. Hij dronk geen wijn. Gods heilige volk drinkt geen sterke drank (Lev. 10:9-10). "Wijn en sterken drank zult gij niet drinken, gij, noch uw zonen met u, als gij gaan zult in de tent der samenkomst, opdat gij niet sterft; het zij een eeuwige inzetting onder uw geslachten; En om onderscheid te maken tussen het heilige en tussen het onheilige, en tussen het onreine en tussen het reine." Predikers die met ongefermenteerde wijn in aanraking komen, overtreden Gods gebod (Lev. 10:9).

 

VII.

Sommigen zeggen dat het goed is om gefermenteerde wijn te drinken omdat Lot het ook deed. Lot sliep ook met zijn dochters en liet ze zijn kinderen dragen. Zou u zeggen dat dat goed is, omdat Lot het deed? Overspel en wijn gaan hand in hand. Een vloek viel op de generaties die uit die kinderen voortkwamen. Ze gaven zich over aan afgoderij. Een dronkaard zal het koninkrijk van God niet beërven.

 

VIII.

Sommigen zeggen dat wijn in orde is omdat het wordt gebruikt bij het avondmaal van de Heere. U kunt nergens vinden dat er ooit gefermenteerde wijn was gebruikt in de heilige gemeenschap door Jezus of zijn discipelen. De vrucht van de wijnstok was een type van Zijn bloed. Alcohol is een type van vernietiging.

 

IX.

Sommigen zeggen dat wijn goed is, omdat Paulus aan Timotheüs heeft verteld om wijn te drinken. Timotheüs moest het gebruiken omwille van zijn maag. Gefermenteerde wijn veroorzaakt maagklachten. Het maakt mensen ziek (Hos. 7:5). Nieuwe wijn is goed voor uw gezondheid. Alcohol veroorzaakt delirium tremens. Het veroorzaakt een vroege dood. Het laat een mens slangen en demonen zien. Medische woordenboeken classificeren alcohol niet als voedsel. Het bevat lege calorieën en overwerkt de lever. Het lichaam kan het niet opnemen of assimileren. Het kan de ontwikkeling van het lichaam niet repareren of helpen. Het kan in geen enkele weefsel of organisme opgenomen worden.

 

X.

Sommigen zeggen dat wijn goed is omdat David aan de hogepriester wijn gaf (I Kron. 16:3). De Schriften bewijzen dat het nieuwe wijn was dat hij aan de priesters had gegeven. Als de priesters gefermenteerde wijn zouden hebben gedronken, zouden ze namelijk sterven (Lev. 10:9).

 

XI.

Sommigen zeggen dat ze met mate drinken en dat het niet kwaad kan. De minste hoeveelheid alcohol beïnvloedt de hersenen en vertraagt het oordeelsvermogen. De hersenen zijn het middelpunt van uw hele zenuwstelsel. Het verhinderd zelfkritiek en zelfbeheersing, vooral tijdens het rijden.

 

XII.

Sommigen zeggen dat alcohol hun lichaam verwarmt. Het spoelt eigenlijk uw gezicht door en dat veroorzaakt dat u zich warmer voelt maar het is alleen maar een sensatie. Het bloed snelt naar uw huid en verliest warmte zodat u sneller kunt bevriezen. Alcohol is geen stimulerend middel.

 

XIII.

Sommigen zeggen dat het hun gezichtsvermogen verbetert. Het interfereert alleen met de interpretatie van het beeld, als het de hersenen bereikt. Dan verstoort het de spieren en de afstelling van uw oog, waardoor u soms dubbel ziet.

 

XIV.

Sommigen zeggen dat een beetje alcohol hen een betere bestuurder maakt. Het maakt de hersenen eigenlijk traag en helpt u om een gok te wagen. Het beïnvloedt uw beslissing en vertraagt de reactiesnelheid. Wilt u dat uw werknemer drinkt, of uw piloot, of een ingenieur op een trein, uw arts of uw voorganger? Het verlaagt uw alertheid en uw gevoel van voorzichtigheid.

 

XV.

Sommigen zeggen dat het hen helpt om bekwamer te zijn. U gaat na de minste hoeveelheid alcohol een beslissing niet sneller nemen. De kater beïnvloedt u 24 uur. Balcoaches hebben een regel tegen drinken. Het belemmert uw eetlust en spijsvertering. Het brand uw mond van binnen, verstoort het maagzuur en irriteert de maagwand.

 

XVI.

Sommigen beweren dat alcohol hen helder laat nadenken. Het maakt u spraakzamer maar vermindert de kwaliteit van hetgeen u zegt. Het maakt u tot een tweederangs gast. In plaats van u moediger te maken verdraait het uw beoordelingsvermogen aangaande het risico om ergens te lopen.

 

XVII.

Sommigen geloven dat het hun gezondheid vooruit helpt. Zowel de League of Nations als de United Nations hebben manieren gezocht om mensen in gezond sap te veranderen. Het versterkt alleen het gevoel, maar eigenlijk verzwakt het het lichaam. In plaats van uw verkoudheid te helpen, verhoogt het alleen de temperatuur van uw huid zodat u een warmer gevoel hebt. Maar het opent eigenlijk de poriën zodat u sneller bevriest. Het verwoest de voorzichtigheid.

 

XVIII.

Sommigen beweren dat alcohol niet gevaarlijk is. Het geeft u een gevoel van veiligheid en vervormt het perspectief. Het geeft een illusie van superioriteit en beïnvloedt de reactievermogen of spiercontrole. Omdat het aanmoedigt tot extreem gedrag, vermindert het de voorzichtigheid en veroorzaakt het moord en verkrachting. Alcohol is een directe veroorzaker van 200,000 scheidingen in de Verenigde Staten in één jaar. Het is een zelf toegebrachte ziekte.

 

XIX.

Sommigen beweren dat u in de tijd van uw wilde haren terwijl u jong bent moet leren hoeveel alcohol u kunt verdragen. Zeventig procent van de alcoholisten begonnen te drinken als tieners. Meer dan de helft sterft onder de 50. Als u in de samenleving terechtkomt waar iemands capaciteit groter is dan de uwe, kunt u zich erg ongemakkelijk voelen; zij zullen u een lafaard noemen. De Heer zegt dat hetgeen u zaait u ook zult oogsten.

 

XX.

Anderen beweren dat we mensen voor zichzelf moeten laten kiezen en hen niet moeten proberen te beïnvloeden. Als u een tuin zou laten kiezen tussen tomaten en gras, zou het gras kiezen. We moeten leraren zijn. Als wij weten dat een brug kapot is en een ander er niet voor waarschuwen, dan zijn wij schuldig aan zijn dood mocht hij de rivier invallen. Vele miljoenen televisies, verkeersborden en tijdschriften leren de mensen wat ze moeten drinken. We hebben een programma nodig die direct er na begint en mensen uitlegt dat alcohol doodt. Er zou langs elke weg een bord moeten worden geplaatst die de jeugd vertelt dat alcohol vergif is. Naast elke advertentie in een tijdschrift hebben we de waarschuwing nodig die mensen waarschuwt dat het gezinnen uit elkaar breekt en scheidingen veroorzaakt. Sommigen beweren dat ze nooit een alcoholist zullen worden. Een alcoholist is iemand wiens drink gedrag problemen veroorzaakt en de persoon toch door blijft drinken. Al onze artsen zijn niet in staat om de 88.5 miljoen mensen te behandelen die nu een behandeling willen hebben. Geen van deze alcoholisten had de bedoeling om het zo ver te laten komen.

 

XXI.

Sommigen beweren dat een drankverbod niet mag worden afgedwongen. U zou hetzelfde kunnen beweren over prostitutie. Dus u gelooft er in om het legaal te maken? Onze regering vangt niet alle moordenaars. Waarom legaliseren ze moord dan niet gewoon? Het lukt ze niet om bij iedereen de inkomstenbelasting te heffen, maar ze komen een heel eind. Als ze dat wel kunnen, zouden ze ook wel een alcoholverbod kunnen afdwingen als ze zelf geen dronkaards waren geweest. Ze verkopen zielen voor belasting geld.

 

XXII.

Sommigen beweren dat het niet immoreel is om alcohol te drinken. De baptistenkerken hebben een regel voor hun leden aangaande het drinken. Dat geldt ook voor de Methodistenkerk, de Heiligen van de laatste dagen, Zevende-dags adventisten en bijna alle denominaties. Martin Luther veroordeelde het, evenals de vroegere Kerk vaders. Mohammed verbood het. Hij heeft nu 400 miljoen volgers. De hindoes leren dat het verkeerd is. Er zijn er 500 miljoen van. Paus Pius XII adviseerde totale onthouding. In Rusland mogen vrouwen niet naar de kroegen zoals onze vrouwen dat wel is toegestaan. Waarom zouden de belijdende christenen van Amerika hun natie verzwakken door alcohol te verkopen aan 100 miljoen mensen? Ze weten heel goed dat het hen jaarlijks bijna 18 miljard dollar aan misdaad kost.

 

XXIII.

Sommigen zeggen dat ze gewoon een sociale drinker zijn. Een sociale drinker beïnvloedt mensen meer dan een dronkaard ronduit doet. Uw vrijheid veroorzaakt anderen te lijden. Als u zich in zo'n samenleving begeeft, zult u zich buitengesloten voelen tenzij u drinkt. Het maakt u een tweederangs gast. Het beïnvloedt uw gevoel voor humor. U zegt dat u het recht hebt om te doen wat u zelf kiest. U mag dan wel het voorrecht hebben, maar geen recht. U mag dan wel vrij wezen om met een pistool te schieten, maar als het de levens van mijn familie in gevaar brengt, wordt het ook mijn zaak.

 

XXIV.

U zegt dat mensen al eeuwen alcohol gebruiken. Nou, het is gevaarlijker dan ooit in onze tijd, nu we super snelle auto's, vliegtuigen, treinen, bommen en raketten hebben. De snelwegongevallen kosten Texas jaarlijks meer dan 347 miljard dollar. Er sterven jaarlijks 40.000 mensen op onze snelwegen. Dat is meer dan er tijdens de oorlog zijn gesneuveld. Nog veel meer zijn er kreupel voor het leven. De wrakken kostte individuen jaarlijks anderhalf miljard dollar. We geven jaarlijks 11 miljard dollar uit aan alcoholische drankjes; veel meer dan we voor melk of zendelingswerk uitgeven.

 

XXV.

Sommigen zeggen dat ze het fijn vinden omdat ze hun problemen dan vergeten. Welnu, u kunt sterke drank geven aan mensen die zullen vergaan en ze zullen dan nog sneller vergaan; vervolgens zullen zij hun problemen vergeten, wat dit leven betreft. Alcohol brand de mond, dus u moet de volgende keer meer nemen om het te kunnen proeven, of om de effecten er van te voelen. Het is gevaarlijk om te proberen aan de realiteit te ontsnappen. Het beïnvloedt uw hogere vermogens, die u van een gewelddadig iemand onderscheiden. Het minste beetje beïnvloedt u al. Door het te gebruiken, beïnvloedt u de zwakkere broeder. Het zorgt ervoor dat de levensreddende reflexen van uw lichaam worden vertraagd. U doet eigenlijk net zoals Kaïn, u vraagt, "Ben ik mijn broeders hoeder?" De Amerikaanse Encyclopedie geeft een lange lijst van ziekten die worden veroorzaakt door alcohol. Wanneer uw tenen aan elkaar groeien, worden uw problemen niet vergeten. U zult ze tot in de eeuwigheid onthouden.

 

HOOFDSTUK III

Doorbreek die gewoonte

Nu u die ene grote stap hebt gemaakt, hebt u al negen tiende van de weg afgelegd. Die stap is om te bekennen dat deze gewoonte een zonde is. God zei dat Hij uw zonden zou vergeven als u ze zou bekennen. Vergeving is een belangrijke stap. Sommige mensen proberen het op eigen kracht te hervormen. Dat is als een man die bij zijn kruidenier komt en zegt: "Ik geloof dat ik voortaan contant zal betalen." De kruidenier antwoord en zegt," Dat is geweldig, maar hoe zit het met de openstaande rekeningen?" De oude rekeningen moeten worden afgewikkeld. God zal niet alleen uw zonden vergeven, maar Hij zal u van alle ongerechtigheid reinigen (I Joh. 1:9). U zult een nieuw schepsel in Christus Jezus worden en alle dingen zullen nieuw worden (II Kor. 5:17). Nadat u deze stap gezet hebt, bent u schoon, aangeveegd en versierd. U bent dan ledig (Matt. 12:44). Er zijn nog een paar stappen die u zullen helpen om bevrijdt te blijven.

 

I.

U moet met de Heer samenwerken. Verwacht niet dat God alles zal doen terwijl u zelf niets doet. Wees niet zoals de kleine jongen die opstond, zichzelf uitrekte en zei. "Heer, breng mij mijn schoenen". Als God ziet dat u uw best doet, zal Hij u helpen. Als u uw best doet, doet Hij de rest. Wanneer u het einde van uw eigen kracht bereikt, dan loopt u uit tot in Gods kracht. Als u zo ver gaat als u zelf kunt gaan, zal de Heer er zijn om u verder te dragen. U zult naar Hem zoeken en Hem vinden wanneer u met heel uw hart naar Hem op zoek gaat (Jer. 29:13).

 

 

II.

Heb een doel bij het stoppen. Waarom wilt u stoppen? Is het alleen maar omdat het uw lichaam verzwakt en u openstaat voor ziektes, of wilt u uw gezondheid en kracht gebruiken voor de glorie van God en Hem dienstbaar zijn? Hij wil niet dat u die goddelijke kracht gewoon voor uzelf gebruikt of in dienst van de duivel. Hij zal Zijn glorie niet aan een ander geven. Uw lichaam is de tempel van God (I Kor. 6:19). Uw lichaam is heilig (I Kor. 3:17). God wil niet dat u het vervuild. Hij wil dat u uw lichaam stelt tot een levend offer, heilig en aanvaardbaar voor Hem (Rom. 12:1). Hij wil in uw lichaam wonen. Sommige mensen hebben geleerd dat wat er in het lichaam gaat het niet verontreinigt. Daniel weigerde zichzelf te verontreinigen met het vlees of de wijn van de koning (Dan. 1:8). Dat gaat in het lichaam. Overeenkomstig de leer van sommige mensen kunt u net zo veel drugs gebruiken als u wilt en verslaafd raken. Jezus leerde dat hetgeen wat het hart voortbrengt een mens verontreinigt. U raakt verontreinigd wanneer u bereid wordt in uw hart om tabak, alcohol, drugs of iets anders te nemen dat niet goed voor uw lichaam is. Als u per ongeluk een man dood, is dat geen zonde. Als u per ongeluk dodelijk gif drinkt is het geen zonde. Als u per ongeluk alcohol drinkt zal het niet als een zonde tegen u worden geacht. Het is een zonde zodra u in uw hart gewillig wordt om te drinken, voordat het in uw mond komt. God beveelt u om uzelf te reinigen van alle vuilheid van het vlees (II Kor. 7:1). Doe het en Hij zal u voorzien van genade. Zijn genade is genoeg. Zijn gebod aan u is om alles wat u doet ter ere van God te doen (I Kor. 10:31). Kun u sterke drank ter ere van Hem drinken? De duivel krijgt er eer uit tot u stopt. Kunt u meer zielen winnen door het te gebruiken? Een ziel is meer waard dan wat ook ter wereld. Jezus gaf Zijn leven voor zielen. Jezus is ons voorbeeld (I Pet. 2:21). We moeten Zijn voetsporen volgen. Zou Jezus drinken, roken of pruimen?

 

III.

Zorg ervoor dat u de wil hebt om te stoppen. De reden dat sommige mensen niet willen stoppen met een gewoonte is omdat ze het fijn vinden. Ze houden er meer van dan van Jezus, anders zouden ze er mee stoppen. Ze willen de Heere dienen en die gewoonte vasthouden. Ze zijn dubbelzinnig. Ze zijn onstabiel in al hun wegen (Jak. 1:8). Ze zien dubbel. Als hun oog eenvoudig zou zijn, zou hun gehele lichaam vol van licht zijn (Luk. 11:34). God is licht (I Joh. 1:5). Als uw lichaam vol van God zit, is er geen ruimte voor de goddeloze gewoonten over, om in uw lichaam te blijven. Als het bloed van een persoon vol zit met alcohol of tabak, zullen zijn wonden niet zo snel genezen als bij de persoon die wel puur bloed heeft. God reageert op geloof. Indien ons hart ons niet veroordeeld hebben we geloof (I Joh. 3:21). Dus zet uw geloof in beweging. Als u in Christus bent, valt u niet onder deze veroordeling. Het is een feit dat als u uw geld uitgeeft om te drinken terwijl uw kinderen dingen nodig hebben, dat genoeg is om u te veroordelen.

 

IV.

Maak een beslissing. Wanneer u een beslissing neemt, heeft u dat ding al een mep gegeven. U kunt jarenlang lijden omdat u geen duidelijke beslissing hebt genomen. Een mens die vol is van besluiteloosheid is een ellendig mens. Ik ben in Berlijn op het moment van schrijven. Duizend tienerjongens zijn begraven in één graf, omdat ze besloten om tot de laatste snik voor Hitler te strijden. Als duizend jongens kunnen besluiten om hun leven voor Hitler te geven, kunt u dan niet besluiten om iets voor God te doen? Mijn oom was nooit gered. Hij doodde een man en beweerde niet religieus te zijn. Na dertig jarenlang gebruik van tabak besloot hij ermee te stoppen. Hij heeft het nooit meer gebruikt. Als hij dat voor zichzelf zou kunnen doen, weet ik zeker dat u het voor God ook kan doen, als u alleen al maar besluit dat u het zult doen. U hebt een ruggengraat nodig, ouderwetse gezond verstand en wilskracht. De broer van mijn vrouw ging naar een instelling omdat hij weigerde te stoppen met roken toen hij werd gered. Hij zei dat het onmogelijk voor hem was om te stoppen. Maar toen de dokter hem vertelde dat hij moest kiezen tussen stoppen of doodgaan, stopte hij. Als hij dat nu in een teruggevallen staat kon, kunt u het ook doen voor Jezus. Mijn vader gebruikte ongeveer dertig jaar tabak. Ik dacht dat het onmogelijk voor hem was om ermee te stoppen. Op een dag maakte hij een beslissing dat hij zou stoppen. Hij droeg een maand lang een beetje tabak in zijn zak, gewoon om zichzelf te laten zien hij wilskracht had. Hij besloot dat hij zou stoppen, en hij deed het ook. Hij vroeg God niet om hem te helpen. Als hij dat op eigen kracht kon doen kunt u dat met de kracht van God ook. In Tokio zagen we hoe miljoenen mensen bereid waren om hun leven voor de keizer te geven. Ze sloten zich aan bij de zelfmoordploeg en velen gaven hun leven al op de training. Als hun dat al voor een mens konden doen, kunt u toch wel iets voor de Heere doen. Zou het kunnen dat u vooral uzelf tevreden wilt stellen en gewoon aan die sigaret wil blijven vasthouden? Het bedrijf zit fout. Ze zeggen dat het bevredigend werkt. Het feit dat u steeds weer naar een volgende reikt bewijst al dat ze niet bevredigen. Dat geldt voor elke gewoonte. U moet niet vergeten hoe Jezus voor u heeft geleden. Als u dat doet, zie ik niet in hoe u het kunt weigeren om iets voor Hem op te offeren. George Baker is een gekleurde man die zichzelf Father Divine (Goddelijke Vader) noemt. Hij beweert twintig miljoen loyale volgelingen te hebben. Hij vraagt ze de relaties als man en vrouw te ontbinden en als broers en zusters samen te leven. Als ze dat nu doen voor een valse god, dan zou u een beetje alcohol toch zeker moeten kunnen opofferen. U hebt goddelijke hulp, maar die misleide mensen hadden dat niet. U zegt dat u alcohol niet geheel kunt opgeven. Stel u eens een man voor die zijn leven aan Jezus over geeft en zegt dat hij overspel niet kan opgeven. Zou die excuus op de dag des oordeels aanvaard worden?

 

V.

Leer 'nee' te zeggen. Dat is de reden dat negentig procent van de mensen aan een gewoonte vast blijven houden. Ze kunnen nergens weerstand aan bieden. Ze hebben nooit geleerd "Nee" te zeggen. Een man zal nooit succesvol zijn in het bedrijfsleven als hij geen 'nee' kan zeggen. Hij zal altijd schulden hebben. Hij zal alles dat hem aangeboden wordt kopen. De wijste man die leefde zei eens: "Als zondaars u verleiden stem dan niet toe." Aangaande de meeste van uw verleidingen bent u zelf schuldig omdat u te slap bent om "nee" te zeggen. Een dame had problemen met vele mannen. De verleidingen werden steeds sterker totdat ze elke keer weer werd verleid. Mannen belden haar vaak op om haar man ontrouw te zijn. We hebben haar geadviseerd om eenvoudig "Nee, dat doe ik niet" te zeggen. Ze probeerde het uit en dat was de laatste keer dat ze haar belden. Ze had eigenlijk nooit echt een besluit genomen. Ze dacht alleen maar dat ze dat had gedaan. Ze maakte het zich tien keer moeilijker door zichzelf geleidelijk te martelen. Eindelijk keek ze in de spiegel, noemde zichzelf bij haar naam en zei tegen zichzelf: "Je zult dit nooit meer doen zolang je leeft." De strijd was voorbij. Ze had tegen zichzelf, de man, de duivel en de Heere gezegd dat ze er helemaal klaar mee was, en dat was ze ook.

 

VI.

Probeer niet om af te bouwen. Veel mensen zijn als een man die uit een put klimt. Als hij bijna boven is gekomen, valt hij weer terug naar beneden. Hij moet weer helemaal opnieuw klimmen. Ik zat in de autobranche. Sommige mensen betaalden wel 20 jaar lang voor een auto. Als ze er bijna één hadden afbetaald, brachten ze het terug en kochten ze weer een andere. Dat is niet de manier om een gewoonte te beëindigen. Als u dat zo doet, stopt u nooit. Zet zoveel mogelijk uren tussen nu en de tijd dat u uw laatste drankje nam. U zou toch ook niet moord, liegen, stelen, overspel, of enige andere zonde proberen af te bouwen? Als u een jaar lang de staart van een hond elke maand een centimeter af zou snijden zou het elke keer nog net zo erg veel pijn doen. Het zou twaalf keer moeten genezen. Het zou de hele tijd pijn blijven doen. Snijd alles in één keer af zodat het in een keer klaar is. Schrijf het woord HABIT (gewoonte) op. Knip de H er af en u houdt nog een beetje over. Knip zowel de H als de A er af en u houdt een beetje over. Knip de eerste drie letters H, A en B er af. U houdt 'it' (het) over. Dat is de manier waarop sommige mensen een gewoonte afbouwen. Als ze dagen lang bezig zijn, hebben ze it (het) over. Al snel loopt het de verkeerde kant op en wordt het weer groter.

 

VII.

Probeer bij uw bidden ook wat te vasten. Dat doodt de lust van het vlees. Wanneer de natuurlijke kracht in uw lichaam verzwakt is zal de kracht van God sterker worden. Als u zwak bent dan bent u sterk. De Heilige Geest woont in uw lichaam. Dat zal ruimte voor Hem scheppen om de heerschappij te nemen. Laat de zonde niet regeren in uw sterfelijk lichaam. Als u naar het vlees leeft zult u sterven. Verheerlijk God met uw lichaam.

 

VIII.

Bouw uw geloof in God op. Geloof komt door het horen van de Woord van God. Een man in Baltimore las een van mijn boeken, toen hij plotseling ontdekte dat hij van tabak en alcohol werd verlost. Hij werd gered en ontving de Heilige Geest. Er is kracht in overeenstemming. Als er twee van ons op de aarde met elkaar over enig zaak die we zullen vragen instemmen zal het voor ons gebeuren. We hoeven niet in de dezelfde kerk, of dezelfde stad te zijn. Waar we op de aarde ook maar overeenstemmen zal het gebeuren. Een man in Waco was verslaafd aan alcohol. Zijn zus nam een van mijn gebedsdoeken en legde die onder zijn kussen. Hij werd onmiddellijk verlost. Hij begon de Heere te dienen. Ik bid nooit zo maar over doeken tenzij ik de kracht van God in mijn handen voel, en mij daar toe geleid voel. Vervolgens stuurt God resultaten. Neil Frisby was gebonden door alcohol. Hij werd naar het staatsinstituut gestuurd. Hij ging zelfs naar de slangenkuil. Hij zag zelfs demonen vóór hem dansen. Op een keer toe hij verlof had las hij een van mijn boeken. Hij werd verlost en begon naar een kerk te gaan. Nu predikt hij zelf en verlost anderen.

 

IX.

Woon een kerk bij die in de kracht van God gelooft. Ga daar waar mensen met de zalving van God bezig zijn. Schaam u niet om in de gebedsrij aan te sluiten. Ga naar het altaar. Help in de gebedsruimtes. Blijf zo bezig om voor anderen te bidden dat u voor uzelf vergeet te bidden. Een man stond op het punt om plotseling in de sneeuw te bevriezen, toen zag hij een andere man bedekt met sneeuw zijnde en bijna bevroren. Hij werd zo druk met het redden van het leven van die man dat hij zijn eigen leven redde. Hij was niet doodgevroren.

 

X.

Word vervuld met de Geest. Dat is een gebod (Ef. 5:18). Wanneer de onreine geest uw lichaam verlaat blijft u leeg, geveegd en versierd (Matt. 12:44). Sommige mensen blijven leeg. Ze proberen met de duivel te wedijveren. Dit kunt u niet doen. U moet met de geest gevuld zijn. Steek een bord uit met "Niet meer leeg!" Wanneer dan die onreine geest terugkeert, kan hij niet binnenkomen. God geeft u de macht over alle kracht van de vijand. U zult die kracht ontvangen nadat de Heilige Geest binnen is gekomen (Han. 1:8). Zonder de kracht van de Heilige Geest in uw leven, om u te helpen vechten, bent u als een soldaatjongen zonder geweer. U bent als een schip zonder zeil. U wordt bij elke storm heen en weer geduwd. Wees voorbereid om verzocht te worden. Jezus werd verzocht. U bent niet beter dan Hem. Vele maanden nadat een persoon gered is heeft hij plotseling het gevoel alsof hij niet gered is. Als hij zegt dat hij niet gered is, is hij het ook niet. U hebt wat u zegt (Mark. 11:23). Vele maanden nadat u bent verlost van de alcohol kunt u plotseling in de verleiding komen. Het verlangen kan plotseling terugkeren. Zeg niet: "Ik heb het weer terug." Citeer een Schriftgedeelte en bid. Weersta de duivel en hij zal van u vlieden. Blijf standvastig tegen dat ding. Het is geen natuurlijk verlangen. Het is de kracht van de Satan om u te weerstaan. Als u het er niet mee eens bent; als u standvastig zult zijn zal het in enkele minuten weer weg gaan. U zult sterker zijn dan ooit. U zult jarenlang geen last meer kunnen hebben van deze strijd. De hele tijd bent u aan het groeien. Over een tijdje bent u geestelijk zo sterk geworden dat u veel groter bent dan dat, zodat het u niet meer stoort.

 

XI.

Zoek de zalving van de Geest. Blijf vol van de Geest. Petrus was een gevulde man. Dat gold ook voor Paulus, Jezus, Stefanus en de anderen. Als een glas vol met water gevuld is, zit er geen ruimte meer in voor kerosine. Als u vol bent met de zalving is er geen ruimte voor alcohol meer in uw lichaam. Het juk zal vernietigd worden vanwege de zalving (Jes. 10:27 1611 KJV). De zalving die u van de Heere ontvangen hebt blijft in u. Of u het nu voelt of niet, het is daar. Jezus is altijd bij u, zelfs tot het einde van de wereld (Matt. 28:20). Hij zal u ook nooit begeven noch verlaten. "Wie zal ons scheiden van de liefde van Christus"? … Neen, maar in dit alles zijn wij meer dan overwinnaars, door Hem, Die ons liefgehad heeft. Want ik ben verzekerd, dat noch dood, noch leven, noch engelen, noch overheden, noch machten, noch tegenwoordige, noch toekomende dingen, noch hoogte, noch diepte, noch enig ander schepsel ons zal kunnen scheiden van de liefde Gods, welke is in Christus Jezus, onzen Heere."

 

XII.

Geef uw geld niet uit aan alcohol of tabak. Waarom geeft u uw geld uit aan datgene wat geen brood is, en werkt u voor datgene wat niet bevredigt? (Jes. 55:2). Geld vertegenwoordigt uw kracht. Uw kracht is uw leven. Uw leven is een deel van God. Het is goddelijk. Het is een zonde om Gods geld te verspillen. Als u Gods kind bent, dan is alles wat u hebt van de Heere. U bent niet van uzelf. U bent gekocht voor een prijs.

 

XIII.

Houd uw gedachten op de Heer gericht. Geloof de advertenties niet die over alcohol liegen. Eva begon eerst te kijken en daarna deed ze het. Haar gedachten bleven eerst op die zonde steken, of ze zou er nooit aan toegegeven hebben. David begon eerst te kijken. Daarna deed hij het. Was hij druk geweest die dag, dan zou hij niet hebben gekeken. Hij bleef weg van de strijd die dag. Een ijdele gedachte is de werkplaats van de duivel. Houdt uw gedachten druk bezig met iets dat de moeite waard is. Dan zult u niet zo veel in verleiding komen. Wentel uw wegen op de Heere en uw gedachten zullen bevestigd worden. De manier om te stoppen met het denken aan een slechte gewoonte is om die gedachte te vervangen door goede gedachten. Memoriseer Fil. 4 8. Doe wat er staat. Dan zult u denken aan hetgeen puur, eerlijk en waar is. U hebt wel iets beters te doen dan naar bierreclames te kijken. Zie alcohol aan als een ratelslang die komt en zich om u heen wikkelt. Behandel de duivel niet aardig. Als u van de wereld houdt, is de liefde van de Vader niet binnen in u (I Joh. 2:15). Als u uit de wereld komt en wordt afgescheiden, zal Hij u ontvangen; als u het onreine niet zal aanraken (II Kor. 6:17).

 

XIV.

Wacht niet langer. Die gewoonte is als een grote slang die zich om u heen wikkelt. Het groeit elke dag door. Binnenkort is het groot genoeg om uw leven uit u te persen. In dit leven is het de enigste keer dat u uzelf ooit zult moeten ontdoen van die onreine gewoonte. Jezus zegt dat wanneer Hij komt, degene die vuil is, nog steeds vuil zal zijn. Op exact de zelfde manier dat de dood u tegemoet komt, zal het oordeel u tegemoet komen. Veel mensen leren hun kinderen om alcohol en tabak te gebruiken. Veel baby's worden huilend, verlangend en reikend naar deze dingen geboren. Het zit in hun bloed.

 

XV.

Verander van metgezellen. Bidt het gebed: "Leid ons niet in verzoeking". Toch loopt u er regelrecht op af. Veel mensen zullen gaan daar waar engelen geen stap durven te zetten. Ze hebben geen bescherming. Geen wonder dat ze toegeven aan verleidingen. Ze zitten op de zelfde lijn met de duivel. Negen van de tien van uw verleidingen worden onnodig teweeggebracht. U gaat gewoon zelf op ze af, wanneer God niet wil dat u dat doet. Stop achter uw oude vrienden aan te rennen. Soort zoekt soort, mensen met de zelfde interesses zoeken elkaar op. Als u ze laat weten waar u staat zult u geen last meer van hen hebben. U hoeft ze niet eens in de steek te laten; ze zullen zelf met u stoppen om te gaan. Vertel ze dat u er klaar mee bent om bij de oude plaatsen rond te hangen. Vertel ze dat u nu beter gezelschap en een betere plek om heen te gaan hebt. De manier om de oude metgezellen te verlaten is door ze door betere te vervangen.

 

XVI.

Memoriseer schriftgedeelten. U overwint door het bloed en door de woorden van uw getuigenis. Zeg wat God zegt. Getuig er van wat Hij doet. De Bijbel is het Woord van Zijn getuigenis. Onthoud Luk. 10:19. Wat u uitspreekt wordt een deel van u. Spreek de waarheid. Lees en zeg: "Ik kan alle dingen door Christus doen, Die mij kracht geeft." "Hij die in mij is, is sterker dan die in de wereld is." "Niets is onmogelijk voor mij." Hemelse Vader, ik neem de autoriteit en heerschappij over elke boze geest die een ieder die deze zinnen leest in zijn greep probeert te krijgen. Ik bestraf die geest nu in Jezus naam. Laat uw kracht en macht door een ieder van hen heen vloeien. Ik beveel dat ze er nu vrij van zullen zijn! De kracht van de Satan is verbroken! Amen en Amen.

 

 

DE WAARHEID OVER ALCOHOL

 

download-pdf

 

 

 

 

 

De teksten zijn met grote zorg vertaald uit het boekje van W.V. Grant (Doorbreek die gewoonte).

In geval van verdere fouten komt dit voort uit transcriptie, interpretatie of vertaalfouten en niet uit de boodschap zelf.